Twee bevlogen professionals die Steenbrugge een warm hart toedragen.

Karin Voortman is opbouwwerker voor Sociaal Team Keizerslanden. Machiel de Blouw is de wijkagent voor Steenbrugge. Karin en Machiel leveren een belangrijke bijdrage aan de sfeer en veiligheid in de wijk en zij stellen zich graag aan je voor.

karinvoortman

“Ik ben opbouwwerker in Keizerslanden en ik ben onderdeel van het Sociaal Team Keizerslanden. Sinds vorig jaar is daar de prachtige nieuwe wijk Steenbrugge
bij gekomen. Ik werk vooral met en voor bewoners. Ik krijg energie van ontmoetingen, een goed gesprek of een mooie bijeenkomst waar professionals en bewoners de krachten bundelen. Samen staan we sterk in Deventer. Ik zoek graag de verbinding waardoor er sterke en krachtige buurten ontstaan waar men prettig
samenleeft. Ik stimuleer en faciliteer bewonersinitiatieven met het gedachtegoed van eigen kracht en zelf organiserend vermogen. Ik ben dan ook erg onder de indruk van de manier waarop de bewonerscommissie Steenbrugge opkomt voor het belang van de bewoners en al het nodige heeft georganiseerd.

Ik sta open voor nog meer ideeën, wensen en vragen vanuit bewoners. Wilt u eens met mij kennismaken, schroom dan niet om te mailen of te bellen. Dan kom ik
bij u langs en denk ik met u (of jullie) mee. U kunt mij bereiken op 06 39 38 03 81 of via k.voortman@socialeteamsdeventer.nl.”

Karin Voortman

machieldeblouw

“Ik ben de wijkagent voor het gebied Keizerslanden en Steenbrugge. Ik ben werkzaam in het gehele gebied Deventer maar ben specifiek de wijkagent en dus het
aanspreekpunt voor onder andere de wijk Steenbrugge. Het is een jonge wijk die nog steeds in aanbouw is. Het leuke daarvan is dat het voor iedereen nieuw is en iedereen elkaar nog leert kennen. Het nadeel is dat de wijk nog onrustig kan overkomen omdat het nog rommelig is door de bouwwerkzaamheden of dat er
meer onrust is vanwege klussen. Gelukkig zit iedereen in hetzelfde schuitje en dat creëert ook begrip.

Tot nu toe is het voor mij als wijkagent een rustige wijk met weinig bijzonderheden. Ik heb al wel geluiden gehoord over parkeerperikelen en over de snelheid van sommige weggebruikers. Met de bewonerscommissie ben ik daarover in gesprek. Waarvoor kunt u mij als wijkagent benaderen? Voor vele zaken die u ook verwacht van de politie. Dus bij conflicten met geweld, diefstal, ernstige zorgen over personen en geluidsoverlast. Burenruzies worden in eerste instantie opgepakt door Buurtbemiddeling, klachten over parkeren door gemeente Toezicht, zorgen over de gezondheid van personen bij het Sociaal Team. Ik sta als wijkagent met deze partners in de wijk in contact en wij werken veel samen, met name als de zorgen langdurig of ernstig zijn.

Hoe kunt u met mij in contact komen? U kunt bellen met 0900 8844 en vragen naar mij of gebruikmaken van het contactformulier van de politie. U kunt mij natuurlijk ook even aanspreken als u mij door de wijk ziet fietsen of rijden.”

Machiel de Blouw