Wees welkom in Steenbrugge.

Ben je net verhuisd naar Steenbrugge, heb je een nieuwbouwhuis gekocht of ga je een woning in de wijk huren? Wat de reden ook is, je bent van harte welkom in onze prachtige wijk. Hier kijken de mensen naar elkaar om en er heerst een prettig saamhorigheidsgevoel. Toch is er genoeg rust en ruimte om te leven zoals jij dat wil.

Op deze pagina vind je een aantal handige links en contactgegevens, die handig zijn als je naar Steenbrugge gaat verhuizen. Ben je helemaal nieuw in Deventer? Kijk dan ook even bij de tips voor nieuwe Deventenaren!

Nieuw in Deventer? Vind makkelijk je weg met onze tips.

Wel politie, geen spoed

Wil je wel contact met de politie, maar is er geen sprake van spoed? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week naar 0900 8844. Dit nummer kun je
bijvoorbeeld bellen bij overlast, als je om advies wil vragen of als je aangifte wil doen. Via dit telefoonnummer kom je ook in contact met de
wijkagent, de heer Machiel de Blouw.

Twijfel nooit bij spoed: bel altijd direct 112.

agenten
groeienbloei

(Geen) groene vingers?

Hou je van een groene tuin of kun je hier juist wel wat hulp bij gebruiken? Er zijn veel voordelen te noemen voor het vergroenen van je tuin. Zo loopt het hemelwater beter weg, is een groene tuin veel beter voor natuur en milieu én is een groene tuin vaak ook stukken goedkoper dan beton- of keramische tegels. Voor hulp en advies kun je je wenden tot Vereniging Groei & Bloei, die je graag alles vertellen over het vergroenen van je tuin.

Loop ook eens langs de Rien Ditzelstraat, waar een voorbeeldtuin is aangelegd met bloemen en planten die het goed doen in de Sallandse grond. Wil je meer lezen over het aanleggen van een groene, duurzame tuin? Download dan de whitepaper van Vereniging Groei & Bloei.

Zwerfvuil, goederen, parkeren en overlast

Kom je iets tegen in de openbare ruimte, zoals zwerfvuil, een vervelende parkeersituatie, problemen met de riolering of bewegwijzering? Meld dit dan altijd
aan de gemeente. Gebruik hiervoor de app van de Gemeente Deventer of de app BuitenBeter. De gemeente stelt deze meldingen zeer op prijs!

Download de app van de gemeente in de Google Play Store of de App Store.

Download de BuitenBeter app in de Google Play Store of de App Store.

verkeer(d)sbord

Rondom huis en in de wijk

Heb je te maken met ergernissen rondom huis, zoals afvalcontainers die in de weg staan, of heb je een goed idee voor de wijk? Laat het weten aan de
bewonerscommissie en stuur een e-mail.

Iets organiseren met elkaar

Voor hulp bij bewonersinitiatieven kun je contact opnemen met Karin Voortman van Sociaal Team Keizerslanden. Zij kan je helpen bij het organiseren van buurtbijeenkomsten, het opzetten van activiteiten en bij contact met bedrijven en instanties. Stuur een e-mail naar: k.voortman@socialeteamsdeventer.nl of bel Karin op 06 39 38 03 81.

Contact met de bouwer

Er zijn drie grote bouwbedrijven actief in de wijk: Nikkels, Van Wijnen en Van Norel. Wil je contact opnemen met de bouwer van jouw woning? Neem dan contact op met je kopersbegeleider of contactpersoon binnen het bedrijf. Voor algemene zaken kun je bellen naar:
Van Wijnen: 0570 63 33 33
Van Norel: 0578 61 53 11
Nikkels: 0571 27 78 00

Klachten over bouwwerkzaamheden kun je melden via de website van Bewuste bouwers.

Contact met de verhuurder

Er zijn twee huurbedrijven actief in Steenbrugge. Alle socialehuurwoningen worden beheerd door Ieder1 en alle vrijesectorwoningen zijn beheerd door Van Wonen. Neem contact op met Ieder1 via e-mail of bel naar het kantoor in Deventer: 088 111 0 350. Van Wonen is bereikbaar via e-mail, het hoofdkantoor in Zwolle is telefonisch bereikbaar via: 038 303 3600.