Wie is de bewonerscommissie?

Wie is de bewonerscommissie?

De bewonerscommissie bestaat uit gedreven bewoners die samen hetzelfde doel voor ogen hebben: het creëren van een sociale, veilige en schone wijk waar iedereen met plezier kan wonen, werken en opgroeien. We werken nauw samen met stichtingen en organisaties die ons hierbij ondersteunen, zoals Cambio en de Deventer Schoon Familie (DSF), de gemeente Deventer en WijDeventer, maar ook BPD, de projectontwikkelaar. De bewonerscommissie drijft op de ondersteunende kracht van deze organisaties én op jullie, de bewoners. In Steenbrugge werken we samen aan een bloeiende buurt.

0
leden
bewonerscommissie bestuur

Wie is wie?

De bewonerscommissie bestaat hoofdzakelijk uit betrokken bewoners die zich vrijwillig inspannen voor de wijk. Daarnaast behoort een deel van de leden tot het bestuur. De bestuursleden vergaderen vaker en werken in kleinere groepen aan diverse thema’s, zoals verkeersveiligheid. Zij stellen zich graag aan je voor.

Patrick Veltema
Patrick VeltemaVoorzitter
“Mensen verbinden en samen doelen bereiken binnen Steenbrugge is wat mij energie geeft. De dorpse uitstraling binnen de grenzen van de stad spreekt mij erg aan: een groene en ruim opgezette wijk waar we met veel plezier mogen wonen. Ook neem ik namens de bewonerscommissie deel aan het wijkteam Keizerslanden, houd ik mij bezig met verkeersproblematiek en de contacten met Raster, BPD, gemeente en wijkagent. We zijn een enthousiaste club mensen met een groot hart voor de wijk.”
Paul Doorn
Paul DoornVicevoorzitter
“Ik hou me bezig met de Facebookpagina van de bewonerscommissie en ik ontwikkel de nieuwsbrieven die we zowel digitaal als op papier verspreiden. Dat vind ik best bijzonder. Daarnaast onderhoud ik het contact met bouwbedrijf Van Wijnen. We zijn een betrokken en actieve bewonerscommissie die veel kan betekenen voor de wijk. Iedereen is welkom om mee te denken over onze mooie buurt, waarin het voor mij vooral belangrijk is dat iedereen zich thuis en betrokken voelt.”

“Ik geniet elke dag van de mooie omgeving en de prachtige natuur voor de deur.”

opruimen

“Speerpunten zijn voor mij: betrokkenheid bij en veiligheid voor bewoners en in het
verkeer.”

Sanne van der Laan
Sanne van der LaanSecretaris
“Samen met mijn vriend Paul verzorg ik de publieke kant van de bewonerscommissie: we beheren de Facebookpagina, versturen de nieuwsbrief en zijn druk bezig met de website. Het leven in Steenbrugge is een verademing voor mij. Ik geniet elke dag van de mooie omgeving en de prachtige natuur voor de deur. Ik vind het belangrijk dat de wijk schoon is en blijft en dat iedereen zich veilig door de wijk kan bewegen.”
Linsey Kleinbussink - van Marion
Linsey Kleinbussink - van MarionPenningmeester
“Samen met mijn man woon ik nu iets meer dan een jaar in Steenbrugge. Ondanks alle drukte van de bouw genieten we hier volop van de rust. De wijk is volop in ontwikkeling en hier draag ik graag mijn steentje aan bij. Als lid van de bewonerscommissie hoop ik dat wij van de wijk Steenbrugge samen met de bewoners een thuis voor iedereen kunnen maken. En het ‘echte dorpsgevoel’ kunnen creëren. Een omgeving te ontwikkelen waarin iedereen, van klein tot groot, zich kan vinden. “
Astrid Teunissen-Bloch
Astrid Teunissen-Bloch
“Vanaf het begin ben ik betrokken bij de oprichting van de Bewonerscommissie
Steenbrugge. Ik voel me betrokken bij het wel en wee en de veiligheid van de bewoners van de wijk. Ik geniet samen met mijn gezin enorm van het groen en de rust in de wijk. Speerpunten zijn voor mij: betrokkenheid bij en veiligheid voor bewoners en in het
verkeer.”
Yvonne Peters
Yvonne Peters
“Ik zit in een werkgroep die zich bezighoudt met de Deventer Schoon Familie en evenementen en onderhoud contact met woningbouwvereniging Ieder1. Ik vind Steenbrugge een heel fijne omgeving om te wonen; je loopt zo het mooie natuurgebied in en het dorpse karakter is zeker de moeite waard om samen met de bewoners te behouden.”

“Van een handjevol deelnemers zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote groep betrokken bewoners.”

Fijn, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden! We vergaderen gemiddeld vier keer per jaar over diverse relevante thema’s, zoals verkeersveiligheid, woonplezier, rijroutes en andere zaken. Jouw bijdrage is daarin onmisbaar. Heb jij een goed idee voor de wijk en discussieer je graag mee over de toekomst van Steenbrugge? Neem dan contact met ons op.

Eric Tobé
Eric Tobé
“Vanaf het prille begin ben ik betrokken bij de Bewonerscommissie Steenbrugge, een commissie die er mag zijn: volop in ontwikkeling, net als de wijk zelf. Van een handjevol deelnemers zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote groep betrokken bewoners, dit met de nodige ondersteuning vanuit de gemeente. In de nabije toekomst wil ik namens de bewoners de verdere ontwikkeling van Steenbrugge nauwgezet volgen in samenspraak met alle partijen. Ik draag graag mijn steentje bij.”

Fijn, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden! We vergaderen gemiddeld vier keer per jaar over diverse relevante thema’s, zoals verkeersveiligheid, woonplezier, rijroutes en andere zaken. Jouw bijdrage is daarin onmisbaar. Heb jij een goed idee voor de wijk en discussieer je graag mee over de toekomst van Steenbrugge? Neem dan contact met ons op.

En verder

Buiten het bestuur en de vaste leden, bestaat de bewonerscommissie uit een aantal betrokken professionals, onder wie Babette te Winkel, buurtmaker van de gemeente Deventer en Karien Timmerman, wie zich graag aan je voorstellen.

Babette te Winkel
Babette te Winkel
“Vanuit de Buurtmakerij, een concept binnen de gemeente Deventer, ondersteun ik de bewonerscommissie bij het tot stand brengen van een visie voor Steenbrugge. Een buurt is meer dan een verzameling huizen. Het is een kleine samenleving en in deze mooie nieuwe wijk zijn er volop mogelijkheden om dat vorm te geven. Misschien hebben we elkaar al eens (online) ontmoet op een bijeenkomst.”
Karien Timmermans
Karien Timmermans