Wie is de bewonerscommissie?

Wie is de bewonerscommissie?

De bewonerscommissie bestaat uit gedreven bewoners die samen hetzelfde doel voor ogen hebben: het creëren van een sociale, veilige en schone wijk waar iedereen met plezier kan wonen, werken en opgroeien. We werken nauw samen met stichtingen en organisaties die ons hierbij ondersteunen, zoals Cambio en de Deventer Schoon Familie (DSF), de gemeente Deventer en WijDeventer, maar ook BPD, de projectontwikkelaar. De bewonerscommissie drijft op de ondersteunende kracht van deze organisaties én op jullie, de bewoners. In Steenbrugge werken we samen aan een bloeiende buurt.

0
leden
bewonerscommissie bestuur

Wie is wie?

De bewonerscommissie bestaat hoofdzakelijk uit betrokken bewoners die zich vrijwillig inspannen voor de wijk. Daarnaast behoort een deel van de leden tot het bestuur. De bestuursleden vergaderen vaker en werken in kleinere groepen aan diverse thema’s, zoals verkeersveiligheid. Zij stellen zich graag aan je voor.

Patrick Veltema
Patrick VeltemaVoorzitter
“Mensen verbinden en samen doelen bereiken binnen Steenbrugge is wat mij energie geeft. De dorpse uitstraling binnen de grenzen van de stad spreekt mij erg aan: een groene en ruim opgezette wijk waar we met veel plezier mogen wonen. Ook neem ik namens de bewonerscommissie deel aan het wijkteam Keizerslanden, houd ik mij bezig met verkeersproblematiek en de contacten met Raster, BPD, gemeente en wijkagent. We zijn een enthousiaste club mensen met een groot hart voor de wijk.”
Paul Doorn
Paul DoornSecretaris
“Ik hou me bezig met de Facebookpagina van de bewonerscommissie en ik ontwikkel de nieuwsbrieven die we zowel digitaal als op papier verspreiden. Dat vind ik best bijzonder. Daarnaast onderhoud ik het contact met bouwbedrijf Van Wijnen. We zijn een betrokken en actieve bewonerscommissie die veel kan betekenen voor de wijk. Iedereen is welkom om mee te denken over onze mooie buurt, waarin het voor mij vooral belangrijk is dat iedereen zich thuis en betrokken voelt.”

“Ik geniet elke dag van de mooie omgeving en de prachtige natuur voor de deur.”

opruimen

“Speerpunten zijn voor mij: betrokkenheid bij en veiligheid voor bewoners en in het
verkeer.”

Sanne van der Laan
Sanne van der Laan
“Samen met mijn vriend Paul verzorg ik de publieke kant van de bewonerscommissie: we beheren de Facebookpagina, versturen de nieuwsbrief en zijn druk bezig met de website. Het leven in Steenbrugge is een verademing voor mij. Ik geniet elke dag van de mooie omgeving en de prachtige natuur voor de deur. Ik vind het belangrijk dat de wijk schoon is en blijft en dat iedereen zich veilig door de wijk kan bewegen.”
Astrid Teunissen-Bloch
Astrid Teunissen-Bloch
“Vanaf het begin ben ik betrokken bij de oprichting van de Bewonerscommissie
Steenbrugge. Ik voel me betrokken bij het wel en wee en de veiligheid van de bewoners van de wijk. Ik geniet samen met mijn gezin enorm van het groen en de rust in de wijk. Speerpunten zijn voor mij: betrokkenheid bij en veiligheid voor bewoners en in het
verkeer.”
Yvonne Peters
Yvonne Peters
“Ik zit in een werkgroep die zich bezighoudt met de Deventer Schoon Familie en evenementen en onderhoud contact met woningbouwvereniging Ieder1. Ik vind Steenbrugge een heel fijne omgeving om te wonen; je loopt zo het mooie natuurgebied in en het dorpse karakter is zeker de moeite waard om samen met de bewoners te behouden.”

“Van een handjevol deelnemers zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote groep betrokken bewoners.”

Fijn, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden! We vergaderen gemiddeld vier keer per jaar over diverse relevante thema’s, zoals verkeersveiligheid, woonplezier, rijroutes en andere zaken. Jouw bijdrage is daarin onmisbaar. Heb jij een goed idee voor de wijk en discussieer je graag mee over de toekomst van Steenbrugge? Neem dan contact met ons op.

Eric Tobé
Eric Tobé
“Vanaf het prille begin ben ik betrokken bij de Bewonerscommissie Steenbrugge, een commissie die er mag zijn: volop in ontwikkeling, net als de wijk zelf. Van een handjevol deelnemers zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote groep betrokken bewoners, dit met de nodige ondersteuning vanuit de gemeente. In de nabije toekomst wil ik namens de bewoners de verdere ontwikkeling van Steenbrugge nauwgezet volgen in samenspraak met alle partijen. Ik draag graag mijn steentje bij.”

Fijn, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden! We vergaderen gemiddeld vier keer per jaar over diverse relevante thema’s, zoals verkeersveiligheid, woonplezier, rijroutes en andere zaken. Jouw bijdrage is daarin onmisbaar. Heb jij een goed idee voor de wijk en discussieer je graag mee over de toekomst van Steenbrugge? Neem dan contact met ons op.

En verder

Buiten het bestuur en de vaste leden, bestaat de bewonerscommissie uit een aantal betrokken professionals, onder wie Karin Voortman, opbouwwerker in Keizerslanden, en Machiel de Blouw, wijkagent in Steenbrugge. Zij stellen zich graag aan je voor.

Karin Voortman
Karin Voortman
“Ik ben opbouwwerker in Keizerslanden en ik ben onderdeel van het Sociaal Team Keizerslanden. Sinds vorig jaar is daar de prachtige nieuwe wijk Steenbrugge
bij gekomen. Ik werk vooral met en voor bewoners. Ik krijg energie van ontmoetingen, een goed gesprek of een mooie bijeenkomst waar professionals en bewoners de krachten bundelen. Ik sta open voor nog meer ideeën, wensen en vragen vanuit bewoners. Wilt u eens met mij kennismaken,
schroom dan niet om contact op te nemen.”
Machiel de Blouw
Machiel de Blouw
“Ik ben de wijkagent voor het gebied Keizerslanden en Steenbrugge. Ik ben werkzaam in het gehele gebied Deventer maar ben specifiek de wijkagent en dus het aanspreekpunt voor onder andere de wijk Steenbrugge. Het is een jonge wijk die nog steeds in aanbouw is. Het leuke daarvan is dat het voor iedereen nieuw is en iedereen elkaar nog leert kennen. Het nadeel is dat de wijk nog onrustig kan overkomen omdat het nog rommelig is door de bouwwerkzaamheden of dat er meer onrust is vanwege klussen. Gelukkig zit iedereen in hetzelfde schuitje en dat creëert ook begrip.”