Hoe groen is jouw tuin?

Bij een mooi huis hoort natuurlijk een fraaie, groene tuin. Vereniging Groei & Bloei is nauw betrokken bij de wijk en helpt je graag met het groen krijgen én houden van je tuin. Dat kan door open ruimte te creëren waar geen tegels liggen, maar je kunt ook eenvoudig een plant tegen de schutting aan laten groeien. Let er dan wel op of de schutting in de zon staat of niet. Een schuttingdeel met weinig zonuren is de perfecte plaats voor een groen blijvende leiboom zoals de laurier, een klimhortensia, winterjasmijn of wilde wingerd. Een schutting die veel in de zon staat is weer geschikt voor fruitdragende leibomen als appel-, peren- of druivenbomen. Ook een klimroos, clematis of kamperfoelie behoren tot de opties.

Een groene tuin is daarnaast goed voor het klimaat, voor de natuur én voor de portemonnee. De bewonerscommissie spreekt zich dan ook expliciet uit voor groene tuinen in onze groene wijk. Waar het laten leggen van tegels al gauw zo’n 40 tot 90 euro per vierkante meter kost, zijn
graszoden doorgaans slechts zo’n 3 euro per vierkante meter. Een groene tuin voert de warmte beter af en is minder gevoelig voor overstroming bij zware regenval. Vereniging Groei&Bloei helpt je graag met de inrichting van je groene tuin.

Voor meer van dit soort advies kun je terecht op de website van Groei & Bloei: www.deventer.groei.nl. Ook kun je je vragen mailen naar Vereniging Groei&Bloei. En kijk ook zeker even in de voorbeeldtuin aan de Rien Ditzelstraat: daar zie je precies welke planten en struiken goed gedijen in de wijk!