Beste Steenbruggenaren,

Het jaar loopt bijna op z’n einde. Nog een aantal dagen voordat de kerstdagen beginnen: een mooi moment om terug te blikken op het jaar 2020.

Het coronavirus heeft een ontzettende impact gehad op ons allemaal. Misschien heb je zelf corona gehad of één van je naasten. Misschien werk je wel in de zorg en heb je er dagelijks mee te maken. Dit zijn voorbeelden waar we ons een jaar geleden niets bij konden voorstellen. De maatregelen waar we ons al ruim negen maanden aan moeten houden hakken er behoorlijk in: de anderhalve meter afstand tot elkaar, het handen wassen bij elke zucht en misschien wel de meest ingrijpende; Niet knuffelen met je oma of opa, je ouders of je beste vriend of vriendin.

Gelukkig gaan we richting 2021: een jaar met perspectief en licht aan het einde van de tunnel. Het vaccin is onderweg en volgens de verwachtingen kunnen we in 2021 weer gaan versoepelen. We verlangen allemaal weer naar een avondje in de kroeg en een keer lekker uit eten. Met een beetje geluk kunnen we dit jaar weer een bezoekje brengen aan één van de mooie evenementen die Deventer rijk is. Ook voor mij wordt 2021 een bijzonder jaar: in maart stap ik met mijn vriendin Jennifer in het huwelijksbootje. Wij hopen natuurlijk dat dit allemaal door mag gaan, maar het wordt voor ons evengoed een spannende tijd.

Trots op ons allemaal

Ondanks alle maatregelen van het afgelopen jaar hebben we als bewonerscommissie niet stil gezeten. Er is echt een hoop gebeurd in onze wijk. De schoonmaakacties die zijn georganiseerd door een speciale commissie is samenwerking met de Deventer Schoon Familie waren een ongekend succes. Een grote groep bewoners heeft de handen uit de mouwen gestoken en echt heel veel zwerfafval opgehaald; veel dank daarvoor! Ook in het nieuwe jaar rekenen we weer op jullie hulp. Aan het contact met de gemeente Deventer is hard gewerkt. Samen met hen hebben wij de livesessie over de nieuwe bouwfases in onze wijk georganiseerd. De gemeente was zeer te spreken over onze professionaliteit. Natuurlijk hadden we deze sessie liever fysiek gedaan, maar ondanks dat dat niet mogelijk was, was het toch een succes met circa 250 live kijkers! Dank aan commissieleden Paul en Sanne, eigenaresse van mediabureau Socialicious, voor het opzetten van deze professionele verbinding.

Er zijn natuurlijk nog veel meer momenten om trots op te zijn: de kleurwedstrijden en Sinterklaasactie die zijn opgezet door buurtgenoot Lianne, het gezellige hamburgers bakken na de schoonmaakacties door Sabahat, de Sessies met onze buurtmakers Babette en Marijn over de visie voor onze wijk en natuurlijk de zonnebloemactie die we hebben georganiseerd met Cor van Vereniging Groei & Bloei. Al deze mensen dragen Steenbrugge een warm hart toe. Zelfs het oplossen van verkeersproblemen, bijvoorbeeld door het verharden van zandwegen en de verlichting langs het fietspad, hebben we samen voor elkaar gekregen! Toch is er één punt waar ik extra trots op ben: de nieuwsbrief. Wij hebben ontzettend leuke reacties gekregen uit de wijk en we houden je ook in het nieuwe jaar houden graag weer op de hoogte.

Die nieuwsbrief valt natuurlijk niet vanzelf bij u op de mat. Dat doet Harrie Breden. Hij bezorgt door weer en wind onze post bij u thuis, en vergist u zich niet, dat zijn al bijna 400 brievenbussen!

Een speciaal dankwoord gaat uit naar WijDeventer. Hun subsidie en de goedkeuring van Wijkteam Keizerslanden zijn cruciaal geweest voor de successen die we in 2020 hebben geboekt. Dank,dank en nogmaals dank!

Heb je zelf een leuk idee voor je straat? Ook dan kan je bij WijDeventer terecht. Voor meer informatie hierover neem je contact op met de opbouwwerker in onze wijk, Karin Voortman. Haar informatie vind je op onze site. Bewonersvansteenbrugge.nl

 

2021: een jaar vol nieuwe kansen

En die kansen gaan we grijpen, dat staat vast. We hebben veel leuke nieuwe activiteiten op de planning, maar gaan je ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom de volgende bouwfases en de voltooiing van bouwfase 1. ‘Het Dorp’ is zo goed als af en we kunnen dan ook niet wachten tot het laatste huis wordt opgeleverd. De verwachting is dat dit in medio april zal zijn.

We hopen dat we er te zijner tijd een leuke happening van kunnen maken. Ook willen we de bewonerscommissie verder professionaliseren. We zijn aan het verkennen om ons in de eerste helft van 2021 te ontwikkelen tot een vereniging of stichting. Hierover is het bestuur van de commissie in gesprek met Deventer Doet, een initiatief dat ons ondersteunt in alle stappen die we moeten nemen voor een goede omvorming. Ook om financiële redenen is dit een belangrijke stap. Hierover informeren wij je graag in het begin van het nieuwe jaar.

Geniet in deze periode vooral van elkaar, geniet van de kerst en sta even stil bij de dingen die we nog wél mogen. Dan sluiten we 2020 toch een beetje positief af.

Graag tot in 2021. Fijne feestdagen!

Patrick Veltema
Voorzitter